keskiviikko 2. joulukuuta 2015

Luukku 2 - Write that goddamn novel aka NaNoWriMo

It was that time of the month. This girl who is nothing special, just a simple uni student with no time, some kind of social life and no intention to lose her health, decided to flip a finger to all that. Now, she had absolutely zero free time, no more social life and a pretty bad lifestyle. Why? Well, just like I said, it was that time of the month: NaNoWriMo time. 

NaNoWriMo eli National Novel Writing Month tapahtuu joka marraskuu. Tavoitteena on kirjoittaa 50 000 sanaa kuukaudessa mihin tahansa omaan teokseensa, oli se sitten oma romaani, runoutta tai kenties fanfictionia. Teoksia saa olla myös monta, tavoitteena on vain saada 50K sanaa täyteen. Mahdottoman kuuloista? Sitä se on monille, kuten mulle, mutta tiedän tapauksia, jotka ovat saaneet kaksinkertaisen määrän valmiiksi alle kuukaudessa.

Itse on tullut osallistuttua tähän tapahtumaan nyt toisena vuonna peräkkäin ja on pakko sanoa, että tämän vuoden tulos on vain säälittävä. Viime vuonna pääsin edes puoleen väliin, mutta tänä vuonna mittariin taisi tulla vaivaiset 2 000 sanaa. Ihan tosi, kirjoitan ton verran päivässä, joskus jopa 8 000, mutta tänä vuonnapa kärsin pahasta writer's blockista.

On ehkä vähän myöhäistä pistää mainospuhe NaNosta, koska sehän loppui juuri pari päivää sitten, mutta totesin sen olevan loistava kalenteriluukun sisältö. Vaikka mulla onkin mennyt aika huonosti omat nanot niin voin silti suositella sitä kaikille kirjoittamisesta innostuneille. Se antaa hyvän syyn alkaa kirjoittaa ja pysyä aikataulussa, jos itsellä on vaikeuksia sitä pitää. Sen lisäksi nanon sivuilla on suomalaisten nanoilijoiden vertaisryhmä, josta voi saada apua, jossa voi vuodattaa omia kirjoituspaineitaan ja josta voi saada jopa liveseuraa erilaisissa kokoontumisissa. Jälleen kerran on pakko tunnustaa, etten itse ole käynyt missään tapahtumissa, mutta hei, mä en päättänyt olla tänävuonna tuo alkukirjoituksen tyttö. Päätin pitää sosiaalisen elämäni. Ja sen lisäksi inspis ei vaan tuntunut riittävän originaalin kirjoitukseen. Tai, no, päätin keskittyä suunnitteluun, koska kirjoittaminen ei edennyt vajaavaisen suunnittelun vuoksi.

Tässä biisi, joka on musta aika hemmetin ärsyttävä, mutta on silti olennainen osa nanoilua. You know, jos tykkää kuunnella teemabiisejä. Heh~

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti